Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Så var de 25, låt spelet börja..

28.05.2010 22:49 | Skriven av Ola Södermark i Eurovision

Gårdagens semifinal bjöd på några favoritfall och ett par överraskningar. Men så brukar det ju vara i Eurovisionen. Sverige misslyckades att ta sig till finalen för första gången sedan semifinalerna infördes. Anna Bergendahl gjorde jättebra ifrån sig och bjöd på en intim och personlig show. Snyggt också med de tusentals ljusstavarna ute i publikhavet. Men uppenbarligen gick det inte genom rutan på samma sätt som vi hade hoppats på. Nu är det bara för Sverige att lära av det här och ta nya tag nästa år. Det är inte en monumental katastrof att missa finalen i Eurovisionen, även om många svenska journalister verkar tro det.

Men den största skrällen i går var nog ändå att Kroatien inte gick vidare. De var hårt favorittippade och jag hade dem som potentiella vinnare. Jag kan inte ens spekulera i vad det berodde på att de inte gick vidare. Ett mysterium, minst sagt.

Jag är väldigt nöjd med att ha prickat in 16 av 20 finalister från semifinalerna. Lite surt bara att de tre jag hoppades mest på var tre av dem som föll bort. Sverige, Finland och Kroatien.

I går kväll efter andra semifinalen lottades startnummer till de sista 10 finalisterna. Och så här ser det slutliga finalfältet ut.

  1. Azerbaijan
  2. Spanien
  3. Norge
  4. Moldavien
  5. Cypern
  6. Bosnien & Herzegovina
  7. Belgien
  8. Serbien
  9. Vitryssland
  10. Irland
  11. Grekland
  12. Storbritannien
  13. Georgien
  14. Turkiet
  15. Albanien
  16. Island
  17. Ukraina
  18. Frankrike
  19. Rumänien
  20. Ryssland
  21. Armenien
  22. Tyskland
  23. Portugal
  24. Israel
  25. Danmark
fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Bodil says:

    Tråkigt att sverige inte gick vidare men att kalla det ett fiasko är lite väl magstarkt.

  • Ola Södermark says:

    mmm de tar verkligen i de där kvällstidningarna. Anna gjorde jättebra ifrån sig, men det räckte inte till, man behöver inte göra det till nåt svårare eller större än så.
    Vi får komma igen nästa år!