Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Madonna köper villa i Esbo

01.04.2010 14:46 | Skriven av HBL Nöje i Okategoriserad

Esbobo!

Superstjärnan Madonna, som i fjol somras uppträdde för 80 000 människor på Busholmen i Helsingfors, återvänder i juni till Finland. För gott.

Enligt pressagenten Boyd Sinister som i dag talade med nyhetsbyrån AP har fröken Ciccone och hennes tre barn och älskare lagt bud på en av lyxvillorna i Esbos West End. Bostaden som är ca 870 kvadratmeter i tre plan ägs av Madonnas ”Finlandskontakt”, finansmannen Poju Zabludowic, som också var värd för Madonna under hennes konsertbesök sommaren 2009.

– [Madonna] förälskade sig i Finland under besöket i fjol och vill gärna slå sig ner permanent. Det är ett beslut hon fattat efter längre tids övervägande, som jag förstått det var barnens uppväxt i en fredlig miljö var det avgörande, säger Sinister.

Enligt Kauppalehti säger Poju Zabludowic att han ”har flera fastigheter till salu” men att ”en stor affär precis avslutats”. Han bekräftar inte att det skulle röra sig om Madonnas nya hus.

Esbo stads stadsdirektör Marketta Kokkonen (saml.) välkomnar Madonna till grannskapet.

Hit flyttar Madonna

– Om och när hon lagt sig till rätta blir det säkert något slags välkomstfest för henne från stadens sida, säger Kokkonen. Det här visar också det som vi länge sagt, att Esbo är mer attraktivt än Helsingfors för invandrare av högre socioekonomisk status.

Med Madonna flyttar också hushållspersonal och övrigt tjänstefolk, allt som allt ca 20 personer. För säkerhetsbranschen i Esbo kommer det sannolikt också att innebära ett lyft när superstjärnans egendom och anhöriga ska bevakas 24/7. Securitas Finlandschef Teppo Mulkkunen ville ändå inte kommentera saken i offentligheten ännu.

"Hon får gärna bo på min soffa!" -Jarkko Pyrykyrpä (sannf.)

Alldeles smärtfritt kommer anpassningen till Finland knappast att vara för den världsvana sångerskan. Bland annat Sannfinländarnas lokalavdelning i Esbo har redan kallat till protestmöte på torget utanför Sello för att visa sitt missnöje med den ”ökade invandringen av moraliskt suspekta utlänningar”. Sannfinländarnas Hagalunds avdelningsodförande Jarkko Pyrykyrpä påminner också om att Madonnas adoptivbarn är av ”en för Finland främmande ras”.

– Men lämnar hon ungarna i New York får hon gärna fast komma och bo på min soffa, skrattar Pyrykyrpä.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.