Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

HIM fick guld direkt. Igen.

12.02.2010 14:25 | Skriven av HBL Nöje i musik

Screamworks

Screamworks

HIM släppte sitt sjunde album Screamworks i onsdags och redan följande dag hade butikerna krängt mer 15 000 ex av plattan, vilket gav Ville Valo och bandet deras sjunde guldskiva – samtliga HIM-album har alltså sålt guld eller mer. Bästa åtgången har Razorblade Romance (1999) haft med över 100 000 sålda ex i hemlandet.

I dag fredag firar HIM skivrelease i Berlin och på söndag – Valentine’s Day, förstås – blir det party i London. Den 20.2 börjar vårens turné som går via Australien till Europa och vidare till Nordamerika där man på rekordtid sålde ut avslutningsgiget på The Fillmore i New York, och fick sätta in ett extra datum!

Även om Ville utåt verkar må bra i sin nykterhet har det under hösten och vintern sipprat ut rykten om dålig stämning i bandet. Diktatorn Valo har splittrat bandet fler gånger än någon orkat räkna, och hans korta stubin  visade sig också på senaste Tavastiaspelningarna inför nyår där han bland annat skällde ut trummisen Gas på scen.

Musiktidningen Rumba noterade också att bandet inte överhuvudtaget nämns i cd-häftet till Screamworks, och det enda fotot som finns är på sångaren själv. Slutsatser? Vad är nu där, det är hans band …

HIM:s hemsida

HIM på MySpace

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Tommy says:

    … och fyra getingar i dagens Expressen! Fyra plus i Aftonbladet för några dagar sedan. Vem faa-an hade trott det?

  • Alexander says:

    Jag skulle gärna vilja se ett par källor på att Ville Valo splittrat bandet ”fler gånger än någon orkat räkna”. Efter lite googlande hittar jag inte heller information om att han skulle ha skällt ut Gas på scenen.

    Du får mer än gärna förse mig med denna information.

    /Alexander