Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

LiveNation: ”Felaktiga rykten om Arcade Fire!”

19.05.2010 13:47 | Skriven av HBL Nöje i musik

Arcade Fire (Foto: Wendy Lynch)

Kontroversen kring kanadensiska indiebandet Arcade Fires konsert i Helsingfors 28 juni har föranlett ett officiellt uttalande från arrangörerna Live Nation.

Inflytelserika Helsingin Sanomat ifrågasatte i tisdags på ledarplats Helsingfors stads beslut att hyra ut det kulturellt värdefulla Senatstorget till privat bruk, dvs. en konsert som – i motsats till tidigare evenemang på torget – inte är öppen för allmänheten. Live Nation betalar dessutom bara futtiga 7 400 euro för att hyra området. Enligt stadens tjänstemän gick man med på det låga priset eftersom stadens policy är att man önskar fler happenings i Helsingfors centrum, vilket naturligtvis är värt att understöda.

LiveNation skickade i dag onsdag ut en karta till pressen, där man förklarar att konsertens backstage, scen och publikfålla endast tar en bråkdel av torget i bruk. Se bilden här intill.

Katsomo = läktare, lava = scen

Det är alltså frågan om en relativt intim tillställning för endast 4 500 betalande fans, men det kan ändå ifrågasättas huruvida Senatstorget alls tål att spärras av så här, må vara för en god sak. Å andra sidan, att antalet biljetter var såpass lågt har också skapat irritation bland fansen – ”ska man hinna få en biljett innan de är slutsålda!?”

Arcade Fires konsert på Senatstorget arrangeras måndagen 28 juni, alltså strax efter midsommarhelgen. Förväntningarna är höga musikaliskt, och bandet kommer säkert att gilla sin utsikt mot publiken på trappan och Domkyrkan i bakgrunden. Det fanns visst ett religiöst inslag hos de annars så coola canuckerna …?

Arcade Fires utsikt från scen, tänk er trappan full av folk.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.