Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Kvinnorna kapar Kajsaniemi

17.02.2010 12:28 | Skriven av HBL Nöje i musik
Unbe-Hagen

Unbe-Hagen

Stadsfestivalerna blir många i sommar med Green Day, GnR, Tuska, Brunnsparken, Flow och några till som jag inte kommer på utan att böja armen …

Hursom, tidigt i morse kom besked av eventbolaget Eastway att de sajnat fjolårets Flow-gudinna Grace Jones (61) till sin nylanserade Kaisafest på Helsingforsdagen 12 juni. Lite billigt att rida på det goda rykte hon fick på Flow, kanske, och jag undrar om hon ska lyckas återskapa magin från Söderviken … en stor del av fascinationen var nämligen att hela tillställningen kändes så unik, osannolik, utomvärldslig, tidsupplösande … och när hon nu återvänder blir det liksom ”bara en keikka”.

Nå, Grace kommer inte ensam och hennes osannolika samarbetspartner är ingen mindre än Nina Hagen (54), 1980-talets östtyska punkprinsessa som enligt legenden är den enda som någonsin sparkades ut ur DDR. Det paranoida kommunistpartiet såg ju helst till att ingen någonsin lämnade det socialistiska paradiset.

Efter den här eighties-kallduschen kom dessutom konkurrerande eventbolaget LiveNations meddelande två timmar senare att också P!NK (30) kommer till Kajsaniemi, med handplockade duon Miras (31) och Paulas (28) PMMP som förband. P!NK och PMMP-konserten arrangeras 21 juli. Biljetter släpps 24 februari.

Hemsidor: GRACENINAP!NKPMMP

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.