Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Killers kör lokala tributer

26.02.2013 17:45 | Skriven av HBL Nöje i musik

Efter brittiska öarna fortsätter The Killers i kväll sin Battle Born-turné i Hartwallarenan i Helsingfors. Setlistorna har sett bra ut, en fin genomskärning av de fyra albumen hittills. Stommen av låtarna har varit den samma, men ordningsföljden har varierat lite, och det mest speciella är att varje stad eller land fått sin egen lokala coversång.

Under första spelningen i Manchester fick publiken höra Joy Divisions Shadowplay och The Smiths There Is A Light That Never Goes Out. Andra kvällen bjöd The Killers på Oasis ballad Don’t Look Back In Anger och som extranummer kom självaste Bernard Sumner upp på scen och hjälpte till med Crystal av sitt band New Order (som ju var en fortsättning av Joy Division).

Kul också därför att The Killers ju ursprungligen tog sitt namn från New Orders video till samma låt (2001), där det figurerade ett fiktivt indieband som heter The Killers. Trivia. Ta till vara och briljera.

I Belfast, Nordirland, spelade Killers en cover av lokala hjälten Van Morrisons dänga Brown Eyed Girl och lite söderut, i Dublin, sträckte sig fantasin hela vägen till U2 och With Or Without You.

Ärligt talat vore det väl lite smickrande om Finland fick en egen cover, men samtidigt lite skrämmande vilken det vore … det enda hållbara jag kan föreställa mig är att Brandon Flowers bjuder upp Ville Valo och sjunger Join Me, men mer sannolikt blir det i så fall Lauri Ylönen och The Rasmus Shadows. Eller … i Australien hade Killers mage att apa sig med lokala folksången Waltzing Matilda … så kanske Säkkijärven polkka i kväll då. Den var ju en av Finlands största musikexporter som en av Nokias ringtoner en gång i tiden.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.