Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Ron Jeremy mecenat för Pepe Deluxe

09.11.2012 18:43 | Skriven av HBL Nöje i musik

Amerikanska porrstjärnan Ron Jeremy har nu och då synts på sexmässorna i Finland, men nu har den 59-åriga mustaschen gått in för att stöda också annat än kroppskultur i vårt avlånga land.

Tidigt fredag morgon meddelade skivbolaget Playground Music att deras artist, electro/jazz-bandet Pepe Deluxe från Helsingfors, har skrivit ett rätt unikt kontrakt med Ron aka. ”The Hedgehog”. Dealen går ut på att bandet spelar in en skiva tillägnad porrkungen.

Och då menar jag en (1) skiva.

Plattan trycks nämligen i endast ett exemplar och ges till Ron för privat bruk. I utbyte bekostar Ron Pepe Deluxes nästa album.

Idén till den här finansieringsmodellen kläcktes av bandmedlemmarna James Spectrum och Paul Malmström, som försatt sitt band på brinken av konkurs genom att skänka bort intäkterna från senaste albumet Queen Of The Wave (2102) till skyddandet av Östersjön.

Via en vän till bandet, Olli Hietalahti, som jobbar på alkoholtillverkarna One Eyed Spirits kom Pepe Deluxe i kontakt med Ron Jeremy. Spritföretaget står också bakom rommen Ron de Jeremy, och porrstjärnan nappade på erbjudandet.

”Idén är ju helt crazy, men jag gillar deras musik så varför inte göra det”, lär Jeremy ha sagt. ”De var ju dessutom vänner till Olli.”

För att förhindra att Jeremys unika platta ska sprida sig, kommer mastertejpen att förstöras när skivan är klar. Det enda yttervärlden får veta är att plattan ”innehåller funk”. Naturligtvis.

”Kungar och påvar har genom historien stött musiker och konstnärer. Med den dåliga skivförsäljningen i dag måste man hitta på nya inkomstkällor. Vi hoppas att vi kan vara en inspiration för andra i branschen”, säger James Spectrum.

Så kontentan är att Pepe kastade sina pengar i Östersjön och gjorde en platta för Ron Jeremy för att få råd att göra en annan platta. Onödigt komplicerat, eller hur? Jag föreslår att nästa gång ”The Hedgehog” är i Finland kanske han kan göra en fundraiser, genom att vifta med snoppen en stund, till exempel, och ge pengarna direkt till någon miljöförening.

Men det blev ju nog roligare så här.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.