Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Nu eller aldrig, än en gång

23.10.2012 13:47 | Skriven av HBL Nöje i musik

 

Det är ”nu eller aldrig”. Igen.

Fem år sedan såg det rätt bra ut för Vanity Beach. Andra albumet var på gång, intresse fanns både i Finland och utrikes, bitar hade fallit på plats. Men det är inte för intet som VB i Helsingfors rockkretsar kallas för ”The Band That Never Was”.

Albumet Life Of Vice blev försenat, de stora skivbolagen erbjöd bara rena slavkontrakt och plattan gavs till slut ut i maj 2009 på skivbutiken Keltainen Jäänsärkijäs egna indie label, som naturligtvis inte hade pengar att satsa på någon reklam, allra minst utomlands.

Det blev bråk med pressagenter – de kom, skrev och fick sparken. En deal med Livenation gav några spelningar, bland annat som förband till Marilyn Manson i november 2009, och det gjordes videor, spelades i Ryssland och kursen sattes mot Tyskland men managern fick inte mycket gjort och de inre konflikterna började spräcka upp bandet.

Trummisen byttes ut, keyboardisten Sofi lämnade bandet. Juha Of <3 plockades in som keyboardist, men skutan vägrade ställa sig på rätt köl.Haveriet var ett faktum när kärnduon ”Bones” och ”Jones” slutade prata med varandra, men Jones fortsatte marknadsföra bandet genom att hänga på barer och ”networka” nätterna igenom.

Ibland måste man krocka med bottnen för att studsa upp igen, och som konstaterat i inledningen: nu är det en ”nu eller aldrig”-situation för Vanity Beach. Igen.

För första gången på över tre år har bandet släppt en ny låt, Love On Autodrive, som finns att höra på Soundcloud. Nya hemsidor är uppe, och medlemmarna är (åtminstone i skrivande stund) fem till antalet. Jonas (vox), Juha (keys), Jesse Valo (bas), Anton Morelli (känd från Stockers, gtr) och en trummis som antingen heter Miikki eller Miika, men det kan sannolikt ändra när som helst …

Nästa gig, det första i år, blir den 8 november på Wallu Valpios Helatorstai-klubbs femårsfest (lär bli en episk röjare till party) på Pub Henry i Kampen i Helsingfors. Följande vecka bär det av till Milano för en spelning. Under vintern har det lovats en ep med titeln This Is Vanity Beach, och på nästa års sida kommer bandets tredje fullängdare. Om allt går som planerat …

Det är nu eller aldrig. Än en gång.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.