Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

HIM sålde slut direkt

24.09.2012 15:03 | Skriven av HBL Nöje i musik

HIM på Helldone 2009. (Foto: Cata Portin)

Ville Valo lär vara en lättad man. För vad hade signalen varit om de drygt 3000 biljetterna till Helldone – HIM:s fyra nyårsspelningar på Tavastia – inte sålt slut på nolltid, vilket de gjorde? I den färska Soundi-intervjun säger sångaren att han är oerhört nervös, men det kan han bara glömma. Det finns ännu ett sug.

Tikettis Helldone-sidor var svarta för slutsålt.

Enligt rapporter hade fans köat utanför Tiketti sedan i går kväll, och den som var i Helsingfors under söndagen vet att inte en katt gick ut i onödan i det regnrusket.

Senaste gång HIM uppträdde var på katastroffestivalen Sonisphere i Björneborg i augusti 2010, där två personer fick sätta livet till i stormvädret. Samma vecka meddelade HIM att man tar en paus. Rykten gick att Ville var sjuk, och de blev inte mindre av att han slutade röka. Men det var trummisen Kaasu  som var sjuk med inflammationer i handlederna, och det var länge oklart huruvida han någonsin skulle bli frisk igen, men i maj kom de första tecknen på grönt ljus.

I september började HIM spela in ett nytt album, som ska komma i början av året. Chansen är alltså stor att nyårsspelningarna bjuder på några färska låtar. Före det släpper man en greatest hits-samlingsplatta riktad till ”dem som ännu inte känner till HIM”.  Vi som gör det väntar redan med spänning på vinterkonserterna och nya plattan. Kan HIM bli intressanta igen?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.