Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Semifinal 2, del 2

23.05.2010 15:52 | Skriven av Ola Södermark i Eurovision

9. Holland ”Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)” Sieneke

Är det så här dansbandsmusik låter i Holland? Klämkäckt är det då i alla fall. Glatt och med en trallvänlig refräng, men det är väl det enda positiva jag kommer på att säga om det här. Hopplöst omodernt känns det och tjejen som sjunger påstås vara 17 år men ser snarare ut som 47. Holland har inte varit i final sedan 2004 och det kommer med största sannolikhet inte att bli någon bättre statistik efter årets tävling. (2/5)

10. Rumänien ”Playing With Fire” Paula Seling & Ovi

En enorm glasflygel mitt på scenen där Ovi och Paula sitter mitt emot varandra. Lite eldsflammor såklart, med tanke på låttiteln. Rumänien brukar klara sig bra i Eurovisionen, man har bara missat finalen en gång de senaste 10 åren. Ingenting talar för att man skulle göra det i år heller. Låten är bra och duon funkar bra tillsammans. Att gå ut mellan Holland och kommande Slovenien kan också visa sig vara väldigt lyckat. (4/5)

11. Slovenien ”Narodnozabavni Rock” Ansambel Žlindra & Kalamari

Jag vet inte riktigt vad det är Slovenien vill säga med det här. Det kan väl närmast beskrivas som någon slags rock-folkmusikhybrid. Det låter kanske i teorin som något som kanske skulle kunna funka. Det gör det inte. Fullkomligt obegripligt. Om du behöver en kisspaus, eller en paus för att koka nytt kaffe eller korka upp en till flaska skumpa så är det nu du ska göra det. (0/5)

12. Irland ”It´s for you” Niamh Kavanagh

Den tidigare så framgångsrika nationen Irland har haft väldiga problem på sistone. Man har bara lyckats med en topp-10 placering de senaste tio åren. Segern har väl aldrig känts längre bort för de sjufaldiga vinnarna. Kavanagh vann själv tävlingen 1993 och kör på ett liknande koncept den här gången. Problemet är bara att det har gått sjutton år sedan dess. Så trots en fin låt och det faktum att hon sjunger fantastiskt känns det lite gammalmodigt. (3/5)

13. Bulgarien ”Angel Si Ti” Miro

Konstig uppbyggnad av den här låten kan jag tycka. Verserna bygger upp och verkar lova en riktigt bra refräng, men sen faller refrängen helt platt. Eller att det faller helt platt i avsaknad av en bra refräng är väl en bättre förklaring. Men scenshowen ser ganska bra ut så kanske han kan knipa åt sig en finalplats trots allt. Den inleds förresten med lite vingflax. Som så många andra bidrag har använt sig av. (3/5)

14. Cypern ”Life Looks Better In Spring” Jon Lilygreen & The Islanders

Livet blir bättre till våren sjunger man i det cypriotiska bidraget i år. Nja, en fin tanke kanske men inget som kommer att uppnås med den här låten. Det är en sådär lagom klämkäck sång om att allt nog kommer att ordna sig. Men någon finalplats blir det nog inte i år heller för Cypern som inte varit i final sedan 2005. Det låter alldeles för tråkigt och opersonligt (2/5)

15. Kroatien ”Lako Je Sve” Feminnem

Årets starkaste balkankort spelas i år ut av Kroatien. Den här trion kan sjunga, och röra sig riktigt snyggt. Känslosamt och sensuellt framfört. Borde i all rimlighet ta sig vidare utan några problem. Favorittippade med all rätt. Lako Je Sve betyder ungefär ”allting är enkelt”. Som att ta sig till final till exempel, eller kanske . (4/5)

16. Georgien ”Shine” Sofia Nizharadze

Här har vi den totala motsatsen till Azerbaijans bidrag. En riktigt stark sångerska, en låt där det mesta verkar funka. Det enda som saknas är en stark refräng. Det lyfter aldrig riktigt. Vilket är synd, för alla andra pusselbitar finns där. Efter flera lyssningar börjar man hitta en refräng. Men eftersom att majoriteten av tittarna hör låten för första gången på torsdag så kommer Georgien att få kämpa för sin finalplats. (3/5)

17. Turkiet ”We Could Be The Same” maNga

Sist ut i andra semifinalen kommer det till slut. Årets enda lyckade rockbidrag. Det låter fräscht och modernt, kommer förmodligen att sopa banan med Sloveniens och Bosniens skramliga försök. Trots att Turkiet frångår sitt traditionella sound som jag annars är så förtjust i så är de förlåtna när det är så här snyggt. Kommer troligtvis att segla rakt in i finalen. (4/5)

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.