Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Tuska dag 2 i bilder

04.07.2010 15:02 | Skriven av HBL Nöje i musik

Det här nitarmbandet har jag haft sedan ca 1983. Vintage!

Det bästa som hände i musikväg på festivalområdet i lördags var utan tvivel Crowbars spelning i Sue-tältet. På grund av strul med bildöverföringar blev vår fotograf försenad, så ni får tro mig när jag säger att de var korta, tjocka och tajta som korvar! Crowbar har hållit på sedan 1989 och lilla sångaren/gitarristen Kirk Windstein mycket längre än så.

Festivalstövel of choice.

Kirk är barndomsvän med Phil Anselmo, för att namedroppa lite, och stilen på Crowbars sludge påminner också soundmässigt lite om Pantera. Lite. Amerikaner kan det där med sound, till och med ett festivaltält får de att låta som ett tyskt stålverk. Bäst hittills. Kirk berättade också att de fått sova natten på gatan utanför flygfältet i Berlin, eftersom Tegel flughafen är stängd kl 00–04. Haha! ”But looking at you now, it was worth coming!”, smörar han oss.

"Jag gillar jättemånga olika heavyband! Några av dem har jag samlat här på min jeansväst."

Nåt annat bra såg jag inte, FM2000 kunde inte sjunga, Overkill var för hysteriskt och Bloodbath så packat att Inferno-tältet gjorde skäl för namnet. Det ryktades att en tjej höll på krossas, men hon räddades av säkerhetstyperna. Sånt ska de hålla på med! I övrigt har ordningsvakterna varit grymt ok för en gångs skull. En kille som smet in och försökte springa och gömma sig på ölområdet blev inte ens misshandlad eller förnedringseskorterad när han åkte fast. Tänk att man kan bli glad för sånt …

Jesusbussen är stamkund på Tuska.

Det skulle varit Mastodon som headliner, men när de ställde in Europaturnen blev det Nevermore som avslutade lördagen i stället. Habil heavy. Själv var jag redan på väg mot Lepakkomies och Rotten Sounds hemliga gig där. Ny basist och några nya låtar, men oj oj oj vad bra de är fortfarande. Upprepade min önskan till sångaren Keijo att skippa hans andra band Medeia, men karl’n behöver tydligen all aktivitet han kan få.

"KOM IHÅG ATT RINGA …

Keijo stod för övrigt för en av de mest insiktsfulla kommentarerna när vi en gång tidigare snackade livets mening och annan goja. ”Men tänk på mitt liv då, det enda jag gör är att skrika åt folk.” Tänk på det ja.

… DETTA NUMMER PÅ MÅNDAG!"

Kirk från Crowbar dök förresten också upp på Lepakkomies för att kolla Rotten. Han är vekligen kort och tjock. Och flintig och skäggig. Synd att det var så mörkt där nere att inget fastande på bild, men ni får tro mig när jag säger det.

Nu iväg och kolla WASP och Megadeth som avslutar festen i kväll. Det ser jag verkligen framemot!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.