Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Semifinal 2, Here we go!

27.05.2010 21:35 | Skriven av Ola Södermark i Eurovision

Nu drar det ihop sig, mindre en timme innan den andra semifinalen drar igång. Och om man trodde att det skulle vara lättare att tippa för att kvaliteten är högre här än i tisdags så tror man väldigt fel. Balansen om man ska gå efter vad som är bäst eller hur man tror att Europa kommer att rösta är svår. Särskilt eftersom det senare är otroligt svårt att gissa. Jag tror trots allt att jag står fast vid den tippning jag gjorde tidigare i veckan. Som ser ut så här:

Armenien

Israel

Danmark

Sverige

Azerbaijan

Rumänien

Bulgarien

Kroatien

Georgien

Turkiet

Den berömda varningens finger ska jag ändå höja för Ukraina och Nederländerna. Ukraina har i mitt tycke en alldeles för svag låt i år som i rimlighetens namn inte borde kunna avancera. Men rimlighet och Eurovision går inte alltid hand i hand. Om Ryssland och Vitryssland kunde gå vidare i tisdags med mediokra låtar så är det mesta möjligt. Men ur ett musikaliskt perspektiv borde de vara chanslösa. Detsamma gäller Nederländerna vars glada dragspelsvisa visar på allt annat än god smak. Men i en sjö av ballader kan den ses som en uppiggande fläkt och den som skrattar åt dem kanske inte är den som skrattar sist. Kanske är det holländska sångerskan Sieneke som skrattar hela vägen till final. Jag hoppas att så inte är fallet.

Om någon av dessa låtar letar sig vidare är tror jag att det blir på bekostnad av Georgiens ballad eller Bulgariens gay-disco.

Men jag har utsett mina 10 finalister och nu ska vi se hur det går. Sist blev det 8 rätt av 10.

Och jag kommer att hålla tummarna att det går vägen för Sverige och Anna Bergendahl.

Heja Sverige!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.