Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Ted Nugent är döv

26.03.2010 09:56 | Skriven av Tommy Pohjola i Okategoriserad
Fint i Sölvesborg 2009.

Fint i Sölvesborg 2009.

Det var det jag misstänkte när jag huttrade där framför kisibuskaget i Sölvesborg förra sommaren. Uriah Heep, som inte spelade bland de nedkissade kvistarna utan på en scen 50 meter längre bort, överskred nivån för vad samhället uppfattar som lagom högt ljud.

Allvarligt talat så stod jag faktiskt vid det luktande buskaget och frös tillsammans med patrull Krepp-fotografen Richard Nordgren. Det var kanske två grader över noll. I juni. På Sweden Rock i södra Sverige. Och det var Uriah Heep på scenen.

Allvarligt talat, HD.se berättar att miljödomstolen har utdömt ett vite på 200.000 kronor till Sweden Rock Festival, för att festivalen i somras överskred gränsvärdena vid fyra tillfällen. Det var knappast Uriah Heep men det kunde ha varit britterna lika bra som Twisted Sister eller vilken som helst annan artist.

Folk som intervjuas i artikeln är förvånade över böterna och det är jag också. Sweden Rock tar hörseln på allvar. Jag såg mätningar utföras, skyltar med texten Skydda din hörsel och överallt fanns öronproppar till salu. Men säger myndigheterna att här har gränser överskridits så är det väl så då. Tinnitus är inget att leka med. Eller som HD-reportern Stefan Lindqvist konstaterar:

Redan på 1970-talet blev för övrigt Ted Nugent känd som den hårdrockare med högst volym på sina konserter. Besökarna fick till och med små knappar med texten:

”If it’s too loud, you’re too old.”

I dag är Ted Nugent stendöv på sitt vänstra öra.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.