Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Världsmusik i Kottby

18.02.2010 17:48 | Skriven av Tommy Pohjola i musik

Axl med cirkussällskap drar runt land och rike igen. Kan beskådas i sommar i Helsingfors.

Hårdrock är i dag vad världsmusik var i slutet på 1980-talet. Verkar finnas överallt, på tidningsomslag, i egna stora kanaler och program i tv och radio och på helt egna festivaler som Sonisphere och Sweden Rock Festival.

Av de gamla gudarna har t.ex. Scorpions slutat men i stället har tidigare obsklassare som Anvil och Saxon fått ny frisk luft under örnvingarna. Och då har vi inte talat om Iron Maiden, Metallica etc. Som var stora då och som är kanske ännu större i dag. Inte vad gäller nyskapande musik men nog konsertintäkter och turnéer.

Som bonus finns en hel räcka nyare, piggt skapande band och artister. Mastodon är ett bra exempel. Turbonegro är inte men det är en annan skojig historia med fisklukt och tyska svordomar.

Hur som helst är det helt självklart att Guns N’ Roses, Danko Jones, Alice In Chains (rykte), Prodigy (rykte nr 2) ochj Them Croked Vultures (rykte 3) kommer att locka runt 40 000 personer till parkeringen bakom och fotbollsgräset vid Mässcentret. Datum är den 5 juni. Biljetterna släpps nästa vecka, för övrigt samma dag som biljetterna till Green Day-giget.

Läs mera i fredagens Hbl!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.