Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Årets allt

30.11.2009 11:11 | Skriven av Tommy Pohjola i Böcker | musik | TV
Uhhuhh. dags at väljaigen. Måste man?

Uhhuhh. dags att välja igen. Måste man?

Det var enklare förr. Jag gick till skivhyllan med etiketten ”Årets” och började rangordna. Nu ligger den nya musiken som filer på diverse hårdskivor och mp3-spelare och i november-december har knappt en susning om vad jag laddade ned i januari 2009.

Men minnet har inte svikit mig helt och hållet. Till exempel vet jag att Metallica i Hartwall Arenan i juni är den bästa konserten jag sett i år. På samma sätt gör tanken på Twisted Sister, som regerade på husvagnsfestivalen Sweden Rock i Sölvesborg, och Turbonegro och Cavalera Conspiracy på Ankkarock i Kervo mig riktigt varm inombords. Det är jävligt bra tung rock jag sett i år. Gemensamt för alla dessa spelningar och några som vännerna sett i stället för mig är att jag nu har en hög med band-t-skjortor i lådan som bevis för visat intresse. Britney Spears, AC/DC, Metallica, … Också de pengarna borde väl egentligen ha åkt in på nåt miljökonto med hög avkastning.

Medan vissa opinioner måste få utvecklas, växa och dö bort för att till mitten av december materialiseras i form av Den Ultimata Skivlistan 2009 kan andra saker prickas av omedelbart. Som Metallicakonserten. David Duchovny. Operativsystemet Snow Leopard. Blackfoot i Köpenhamn. Och tandkrämen som innehåller munskölj. Briljant.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.