Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Ingen deppar som Killing Joke

10.11.2009 14:05 | Skriven av Tommy Pohjola i musik
Killing Joke
Lock up yerr … öhh dirty spoons and dogs. Jaz Coleman kommer till stan.

Det är lite svårt att skriva kreativt samt med den allvar som uppdraget kräver om Finlandsaktuella Killing Joke. Fatta att jag har AC/DC i hörlurarna och de två är ungefär så långt ifrån varandra som man kan komma.

Det är ena är en lexikondefinition på dysterhet och depp. Det andra sammanfattar brudar, bärs och rock’n’roll…

Hur som helst så är det så att Killing Joke kommer till Helsingfors. Konsertdatum är 29.4 2010, stället Nosturi. Biljetterna finns till salu torsdagen 12.11. Briljant.

Här, lite finska på köpet. Skivbolagets pressmeddelande:

POST-PUNK-YHTYE KILLING JOKEN 30-VUOTISJUHLAKIERTUE SUOMEEN
To 29.4.2010 Helsinki, Nosturi

Brittiläinen Killing Joke saapuu Helsingin Nosturiin torstaina 29. huhtikuuta osana yhtyeen 30-vuotista uraansa juhlistavaa kiertuetta. Post-punkia, industrialia ja synkkää goottirockia sekoittelevan bändin konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin ja Lippupalveluun torstaina 12. marraskuuta.

Killing Joke on kulttibändi sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaikka yhtye ei koskaan noussut stadioneita kiertäväksi meganimeksi, on se kiistattomasti yksi viimeisten vuosikymmenten vaikutusvaltaisimpia vaihtoehtomusiikkiyhtyeitä. Kymmenet bändit Nirvanasta Metallicaan ja Nine Inch Nailsista Kotiteollisuuteen ovat nimenneet Killing Joken yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan, ja nuoremmistakin sukupolvista löytyy jatkuvasti uusia Killing Joke -faneja.

Pitkän uran tehnyt kokoonpano siirtyi 90-luvun puolivälissä muutamaksi vuodeksi telakalle, mutta teki näyttävän paluun 2000-luvun alussa. Vuonna 2007 Killing Joke koki uransa pahimman tragedian, kun yhtyeessä 1980-luvun alusta lähtien vaikuttanut basisti Paul Raven menehtyi sydänkohtaukseen kesken studiosessioiden. Killing Joke päätti kuitenkin jatkaa toimintaansa, ja kokosi yhteen bändin alkuperäisen kokoonpanon Jaz Coleman (laulu), Kevin ”Geordie” Walker (kitara), Martin ”Youth” Glover (basso) ja Paul Ferguson (rummut).

Tänä syksynä Killing Joke allekirjoitti maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Spinefarm Recordsin kanssa. Edellisen kerran yhtye on vieraillut Suomessa viime kesän Ilosaarirockissa, jolloin brittikokoonpano esiintyi ainoana ulkomaisena bändinä festivaalin päälavalla. Killing Joken uran merkittävimpiä albumeita ovat debyyttilevy ”Killing Joke” (1980), pop-melodioita tribaalirytmeihin sekoitellut ”Fire Dances” (1983), myyntimenestys ”Pandemonium” (1994) sekä paluulevy ”Killing Joke” (2003), jonka rumpalina vieraili Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters). Spinefarm Records julkaisee yhtyeen 13. studioalbumin ensi huhtikuussa. Nosturin keikalle ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue.

KILLING JOKE (UK)
”One of the most influential bands of the last 25 years” –Kerrang
”Killing Joke are a primal scream of humanity drowning in a tsunami of man-made disorder, 9,5/10” –Blabbermouth
”Impending damnation, tribal rhythms and riffs like avalanches of white-hot granite – this is classic Killing Joke” –Uncut
”Maailmassa ei ole monta bändiä, josta tällainen vanha pieru jaksaisi enää innostua. Yksi näistä harvoista bändeistä on Killing Joke.” –Jouni Hynynen / Kotiteollisuus

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.