Nöjesbloggen

Vi var säkert där också
Header

Nej man måste inte alls dö

02.11.2009 14:06 | Skriven av Tommy Pohjola i musik

Nog är det ledsamt att stå och hänga vid Akademens tidningshylla för rock- och sportmagasin. Där kan lukta svett och gammal alkis och alltför många av historierna som säljs med glassiga bilder handlar om has beens. Sånt är depriverande för vem som helst. Men det är nu som det är. Den yngre och den äldre medelåldern regerar för det är dem (vi) som har valutan. Syns överallt i samhället så varför inte även i tidningshyllan.

Hur som helst, ’nuff of that crap …

Nya Classic Rock innehåller en väggkalender men det är inte därför – jag lovar! – jag fastnar för den. ”Glöm sedvanliga misstänkta. Vi bad rockexperter, musiker och insiders välja de verkliga klassikerna. Resultatet? Ingen Zeppelin, ingen  Hendrix, ingen AC/DC – bara 150 klassiska album som ingen riktig rockfan klarar sig utan”, står det på omslaget.

Det är mycket lovat.

Smart nog har tidningen arrangerat urvalet i mindre sektioner som Den andra punkvågen, Pubrock, Konceptalbum och, min perversa favorit, Hårrock (Hair Metal). Sistnämnda toppas av Mötley Crües Shout at The Devil och efter att som hastigast ha gluttat igenom rubbet är detta den enda skivan som jag omedelbart kan hålla med om. Att inte en endaste Killing Joke-platta är med är en annan omedelbar reflektion.

Men det är därför som vi har listor.

För att inte kunna vara överens.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.